НАСЪРЧАВАТ ПРЕДПРИЯТИЯТА ЗА УЧАСТИЕ НА МЕЖДУНАРОДНИ ПАЗАРИ

Изпълнителна агенция за насърчаване на малките и средни предприятия
контакти

Изпълнителната агенция за насърчаване на малките и средни предприятия /ИАНМСП/ осъществява проект в помощ на българските фирми. Съвместно с БенчМарк организират серия от въвеждащи обучения за повишаване на експортния потенциал и придобиване на умения за излизане на международните пазари, съобщават от агенцията.

Обученията ще се проведат от 12 до 21 март в градовете Кърджали, Хасково, Габрово, Добрич, Силистра, Разград. В Хасково предстои на 13 март, от 10 часа, в конферентната зала на хотел „Родопи“. Темата: „Готова ли е вашата фирма да осъществява износ?” Насочени са към дружества, които нямат експортен опит. Целта е малките и средните предприятия да придобият външнотърговски умения и да изградят капацитет за извършване на собствена външнотърговска дейност за излизане на европейския и други пазари. Техните представители ще получат информация за оценка на експортния потенциал на фирмата, особености и специфични рискове на външните пазари, идентифициране на целеви продукти и пазари, технология на външнотърговската сделка и др.

Участието в обученията е безплатно. Всеки участник ще получи сертификат. Учебните програми са публикувани на www.benchmark.bg (рубрика „Финансово консултиране”, подрубрика „Обучения/семинари”). Желаещите следва да попълнят регистрационна форма, публикувана на адреса. За допълнителна информация ДЗЗД „БенчМарк – БИФ”, тел: (02) 962 53 96.

Проект „Насърчаване на интернационализацията на българските предприятия“ е получил финансиране от Европейския фонд за регионално развитие чрез Оперативна програма “Развитие на конкурентоспособността на българската икономика” 2007 – 2013. 

 Полезна ли ви беше тази статия?

Благодарни ще сме, ако подкрепите, според възможностите си електронен вестник izvestnik.info. Вашата помощ ще позволи на изданието да остане все така независимо, обективно, честно и почтено към читателите си.

ПОДКРЕПЕТЕ НИ

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Моля, въведете вашия коментар!
Моля въведете вашето име тук