НАСТЪПАХА ЕКОМИНИСТЪРА ОТ ТРИБУНАТА НА ПРАЗНИКА

Pazar-lastОсвен град на младостта, Димитровград може да бъде наречен и един от най-зелените градове на България.  Един от градовете, в който разумно, устойчиво, ефективно се прилагат екологичните политики. Това каза от трибуната навръх празника на града министърът на околната среда и водите Ивелина Василева.

Искам само да ви напомня г-жо министър, че Peralnia-lastДимитровград не е един от най-зелените, той е най-зеленият град в България, настъпи с повишен тон председателят на Общинския съвет Стефан Димитров. Хора, бъдете Димитровград, обичайте Димитровград, обърна се към многобройната публика Димитров.

Пръв от сцената димитровградчани и гости на града поздрави кметът Иво Димов. Днес Димитровград посреща своя празник обновен. Благодаря на всички жители и гости, че изтърпяха реализирането на големите проекти, в продължение на две години. Усилията си заслужаваха. Димитровград става все по-красив, уютен, но за да бъде той жив, трябва да бъде пълен с хора, които да живеят, работят и отглеждат децата си тук. Надявам се в скоро време да доведем до финал поне един от инвестиционните проекти и да осигурим нови работни места. Да запазим най-голямото богатство на града ни – трудовите хора, каза в словото си градоначалникът.

Поздравления за добрия административен капацитет, за успехите, постигнати до този момент. Основните са положени за продължаващото благоустрояване. Създадени са условията за една по-чиста, здравословна околна среда и за привличане на повече инвестиции, каза още от централната сцена в Димитровград министърът.

Последваха приветствия от народния представител Делян Добрев, областния управител на Хасково Добри Беливанов, кмета на хърватския град Кутина Андриа Рудич, кмета на турския град Узункюпрю Енис Ишбилен, почетния гражданин на Димитровград маестро Доцо Вътков. Делян Добрев подчерта, че всяка година е на празника на Димитровград и вижда промяната. За последните 4 години Общината е привлякла 40 млн. лв. средства от европейските фондове, изплатила е 12 млн. лв. задължения и е реализирала няколко мащабни проекти. Това са част от условията младите хора да останат в Димитровград, заяви депутатът.Полезна ли ви беше тази статия?

Благодарни ще сме, ако подкрепите, според възможностите си електронен вестник izvestnik.info. Вашата помощ ще позволи на изданието да остане все така независимо, обективно, честно и почтено към читателите си.

ПОДКРЕПЕТЕ НИ

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Моля, въведете вашия коментар!
Моля въведете вашето име тук