НАСТОЯВАТ ПОВЕЧЕ ДОБРОВОЛЦИ ДА СЕ ВКЛЮЧАТ В ЗИМНОТО ПОЧИСТВАНЕ

контакти

Повече доброволци да се включат в дейностите по зимно почистване в област Хасково настоя началникът на Районна служба „Пожарна безопасност и защита на населението“ Николай Вълчев. По думите му доброволчески групи от 2013 г. има в Свиленград, Тополовград, Любимец и Маджарово, на които Вълчев даде висока оценка. Той прикани останалите общини да създадат такива формирования, като подчерта, че обучение ще бъде осигурено.

В Областна администрация днес се проведе съвещание за зимната подготовка, водено от областния управител Станислав Дечев. Пред него готовност да посрещнат зимния сезон докладваха имащите отношение институции, както и  представители на общини.

Предстоящата зима се очертава с температури и валежи близки до нормалните за района, което означава доста по-студен сезон от предишния, каза Спас Александров, началник на Метеорологична станция Хасково. Първите валежи от сняг се очакват в началото на декември, като прогнозите са да има сняг от два до три пъти месечно през декември и януари.

Военният гарнизон разполага с четири формирования, които са готови да се включат при пожари, наводнения, тежка зимна обстановка и обезвреждане на боеприпаси, информира майор Петко Петков, от хасковското поделение. Военните разполагат и с верижна техника, а формированието за помощ при зимни бедствия е от 30 души. С три нови верижни машини разполага областната служба на пожарната, допълниха оттам.

Областно пътно управление, МВР и Регионална здравна инспекция също докладваха готовност да посрещнат една евентуално усложнена зимна обстановка. От БЧК информираха, че имат резерв за 100 бедстващи души и доброволчески екип от 15 души, които да се притекат на помощ, ако се наложи.

Всички 27 болни на диализа могат да бъдат настанени в отделения в МБАЛ Хасково. От лечебното заведение споделиха, че имат възможност за нови легла, резерв медикаменти и надеждна система за оповестяване на личния състав.

 Полезна ли ви беше тази статия?

Благодарни ще сме, ако подкрепите, според възможностите си електронен вестник izvestnik.info. Вашата помощ ще позволи на изданието да остане все така независимо, обективно, честно и почтено към читателите си.

ПОДКРЕПЕТЕ НИ

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Моля, въведете вашия коментар!
Моля въведете вашето име тук