Настояват за ремонт на пътя от Димитровград към селата Добрич и Горски извор

Да бъде заделен ресурс и за отсечката, свързваща селата Върбица и Скобелево

Да бъде ремонтиран пътят от Димитровград към селата Добрич и Горски извор. За това настоява кметът Иво Димов, стана ясно от негово изказване на днешното заседание на Общинския съвет, след въпрос на общинския съветник Мартин Колев, за недостатъчните маркировки по пътищата.

Водих разговори с директора на Областно пътно управление – Хасково и заедно с областния управител ще настояваме тази отсечка, която е в окаяно състояние, да бъде включена в програмата, коментира Димов.

Припомняме, че наскоро от Регионалното министерство информираха, че предложения  за най-належащите за ремонт пътни участъци са подадени от ръководителите на областните пътни управления. Гражданите също имаха възможност да дават предложения кои участъци да бъдат включени в изготвяната програма.

Градоначалникът поясни, че при среща с вицепремиера по еврофондовете и министър на финансите Асен Василев е било коментирано, че Агенция „Пътна инфраструктура“ (АПИ) ще получи тази година много сериозен финансов ресурс.

В този ред на мисли, надеждите са, че ще бъде отделен ресурс и за изпълнението на още една важна за региона отсечка, свързваща селата Върбица и Скобелево, включително и на железния мост в района.

По темата с маркировката кметът на Димитровград посочи, че където има възможност, е положена. Ако на определени места това трябва да се прави, ще се изчака да мине зимният период, като посочи, че трябва да се прави разлика между републиканска и общинска пътна мрежа.Полезна ли ви беше тази статия?

Благодарни ще сме, ако подкрепите, според възможностите си електронен вестник izvestnik.info. Вашата помощ ще позволи на изданието да остане все така независимо, обективно, честно и почтено към читателите си.

ПОДКРЕПЕТЕ НИ

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Моля, въведете вашия коментар!
Моля въведете вашето име тук