НАСТОЯВАНЕ: ДИМИТРОВГРАД В ПРОГРАМА РАЗВИТИЕ НА СЕЛСКИТЕ РАЙОНИ!

Развитие на селските райони
контакти

С декларация местните парламентаристи на Димитровград настояват да бъде прието определение за селски район, позволяващо попадане в него и на община с населено място надвишаващо 50 000 души. Искането бе прието с докладна, внесена от председателя Стефан Димитров. Изпълнението, ако го има, ще даде възможност на Димитровград за  бенефициент по програма „Развитие на селските райони“ през следващия и период – 2014-2020 г.

Декларацията ще бъде изпратена до управляващия орган към Министерството на земеделието и храните. Експерти към програмата са разработили два сценария. По първия, селски район се определя така – община, в която най-голямото населено място е до 30 000 души, по данни от последното преброяване. По втория – община, от чиято територия се изключва територията на населените места с над 30 000 души. Чрез декларацията се настоява да се приеме вторият сценарий, но над 50 000 души. Това ще осигури по-широк обхват на програмата и ще подпомогне развитието на повече населени места.

Подкрепям това решение напълно. За съжаление, преди, когато се определяше обхвата, Димитровград не попадна, каза кметът Иво Димов. Преди време той съобщи, че е хубаво попадането на общината по програмата „Регионално развитие“ за следващия програмен период 2014-2020. Ще има достъп до сериозен ресурс и възможност за развиване на зони в централна градска част. Като допълнение към това се прие докладна, с която се дава съгласие за кандидатстване по оперативна програма „Регионално развитие“ 2007 – 2013“, схема „Подкрепа за интегрирани планове за градско възстановяване и развитие“. Полезна ли ви беше тази статия?

Благодарни ще сме, ако подкрепите, според възможностите си електронен вестник izvestnik.info. Вашата помощ ще позволи на изданието да остане все така независимо, обективно, честно и почтено към читателите си.

ПОДКРЕПЕТЕ НИ

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Моля, въведете вашия коментар!
Моля въведете вашето име тук