Настаниха в зоопарка вълка от „Кенана“ – оказа се вълчица

контакти

Служители на „Екопрогрес“ заловиха тази сутрин вълка, който от няколко месеца се появяваше на различни места в лесопарк „Кенана“ в Хасково, съобщават от Общината.

След десетки сигнали на граждани и изразени от тях притеснения за сигурността им, от „Екопрогрес“ организираха постоянно наблюдение на районите, където най-честно е виждан вълкът. През последните няколко дни хищникът е следен и захранван. Заловен е тази сутрин в района на язовир Сивата вода.

Животното се чувства добре. След лекарски преглед е констатирано, че това е вълчица. Тя е настанена в една от свободните клетки в зоопарка на „Кенана“.

Въпреки студеното време, всички животни в зоологическата градина се чувстват добре. Това установиха на място при проверка заместник-кметът Динко Тенев, управителят на „Екопрогрес“ Щерьо Янев и заместникът му Гюнай Юсуф.

Осигурени са медицински грижи, храна и отопление за всички животни, настанени в зоологическата градина. И в момента зоопаркът остава едно от любимите места за разходка на жителите и гостите на Хасково. Молбата на работещите там е посетителите да не хранят животните със солети, пуканки, бонбони и друга неподходяща храна, защото много често това е пагубно за тях.Полезна ли ви беше тази статия?

Благодарни ще сме, ако подкрепите, според възможностите си електронен вестник izvestnik.info. Вашата помощ ще позволи на изданието да остане все така независимо, обективно, честно и почтено към читателите си.

ПОДКРЕПЕТЕ НИ

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Моля, въведете вашия коментар!
Моля въведете вашето име тук