Насрочиха обучение на СИК в Димитровград и още за изборите…

контакти

Обучение на членовете на секционните избирателни комисии (СИК) от община Димитровград, във връзка с подготовката за произвеждането на изборите за членове на Европейски Парламент и за Народно събрание, ще се проведе в спортна зала „Младост”. Обучението ще е на 05.06.2024 г. от 17.00 часа и се отнася за всички секционни комисии, от 1-ва до 91-ва. Присъстващите членове на секционни комисии трябва да носят документ за самоличност.

Преди дни бяха определени и избирателните секции за гласуване на избиратели с увреждания на опорно-двигателния апарат и зрението на територията на община Димитровград, както следва:

  • СИК № 6, с адрес: гр. Димитровград, бул. „Хр. Ботев“ № 45 /асансьор/;
  • СИК № 48, с адрес: гр. Димитровград, ул. „Д. Димов“ № 2 /рампа/;
  • СИК № 76, избирателна секция в гр. Меричлери.

Община Димитровград е осигурила автомобил за придвижване до СИК, за целите на гласуването на хора с увреждания на опорно-двигателния апарат или зрението, както и телефон за връзка: 0391 68 304, с дежурен представител на общинската администрация, който ще приема заявки за превоз.

Междувременно предоставен на разположение е безплатен телефонен номер, на който всеки избирател може да направи справка по ЕГН за номера на своята избирателната секция и мястото на гласуване. БЕЗПЛАТЕН ТЕЛЕФОН: 080020049. Време на разположение – всеки работен ден от 8.30 до 17.00 часа.

За допълнителни информации, свързани с изборите – в съответния раздел на страницата на Община Димитровград, на следния ЛИНК.

Звената „Български документи за самоличност“ при ОД МВР – Хасково ще съдействат на българските граждани, които не притежават валидни документи за самоличност в деня на изборите, да имат възможност да упражнят правото си на глас. Това съобщават от дирекцията, на чиято страница може да видите подробности.Полезна ли ви беше тази статия?

Благодарни ще сме, ако подкрепите, според възможностите си електронен вестник izvestnik.info. Вашата помощ ще позволи на изданието да остане все така независимо, обективно, честно и почтено към читателите си.

ПОДКРЕПЕТЕ НИ

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Моля, въведете вашия коментар!
Моля въведете вашето име тук