Насрочиха делото по жалба на „ТЕЦ Марица 3“, срещу спирането му

контакти

С Разпореждане от 18 май 2022 г. състав на Административен съд – Хасково насрочи за разглеждане по същество, в открито съдебно заседание, административно дело №387/2022 г. информират от съда.
Делото беше образувано по жалба на „ТЕЦ МАРИЦА 3“ АД против Заповед за налагане на принудителна административна мярка № 1/21.04.2022 г. на директора на Регионалната инспекция по околната среда и водите /РИОСВ/ – Хасково, с която е спряна производствената дейност на горивна инсталация за производство на електроенергия и е определен срок на действие на принудителна административна мярка – „до привеждане на горивната инсталация в състояние, което не позволява възникване на непосредствена опасност от замърсяване на околната среда по компонент атмосферен въздух по смисъла на чл. 4 ЗООС, и до осигуряване недопускането на неорганизирани емисии вредни вещества в атмосферния въздух, констатирани от контролния орган и контролен орган по ЗУТ“.
Заседанието е насрочено за 21.06.2022 г., 10.15 часа.

Към настоящия момент делото е изпратено на Върховния административен съд за разглеждане по компетентност на подадената частна жалба против определението на Административен съд – Хасково, с което беше отхвърлено искането на „ТЕЦ МАРИЦА 3“ АД за спиране на предварителното изпълнение на заповедта за налагане на принудителна административна мярка.Полезна ли ви беше тази статия?

Благодарни ще сме, ако подкрепите, според възможностите си електронен вестник izvestnik.info. Вашата помощ ще позволи на изданието да остане все така независимо, обективно, честно и почтено към читателите си.

ПОДКРЕПЕТЕ НИ

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Моля, въведете вашия коментар!
Моля въведете вашето име тук