Насрочиха делото за изборния резултат в Димитровград

контакти

Върховният административен съд (ВАС) насрочи делото, по жалба на местната структура на коалиция „БСП за България“, срещу решението на Административен съд – Хасково (ХАС), с което резултатът от изборите за общински съветници в община Димитровград бе обявен за недействителен.

Делото бе образувано от ВАС на 2 януари. Заседанието се очаква на 30 януари от 11.00 часа в Зала 1.

Припомняме, че резултатът от вота за общински съветници бе атакуван пред ХАС от „България на регионите“. Коалицията има 407 действителни гласа, при общинска квота за съветнически мандат в Димитровград от 410 гласа. Впоследствие, след повторно преброяване в пет секции, бяха констатирани още два действителни гласа и трети, оказал се спорен. Този трети глас бе счетен от вещото лице като недействителен и след оспорване, бе отчетен от ХАС като действителен.

Така фактическото положение е, че „България на регионите“ ще има мандат в ОбС – Димитровград, за сметка на „БСП за България“, ако решението влезе в сила. Дали това ще стане или промяна няма да настъпи, последната дума има ВАС.Полезна ли ви беше тази статия?

Благодарни ще сме, ако подкрепите, според възможностите си електронен вестник izvestnik.info. Вашата помощ ще позволи на изданието да остане все така независимо, обективно, честно и почтено към читателите си.

ПОДКРЕПЕТЕ НИ

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Моля, въведете вашия коментар!
Моля въведете вашето име тук