НАСЛУКА: КАРАКУДКА КЛЪВНА, ЗА НАЧАЛО НА СЕЗОНА. ЧАКАТ СОМ

auto-bannerКаракудка клъвна, за началото на риболовния сезон. Хвана се на въдицата на дядо Исмаил, още при първото хвърляне. Той бе заметнал под моста на Добричката река, в близост до Крум. Рибката той веднага пусна, заявявайки, че такива дребни не му трябват.

Колегата му бай Гошо бе хвърлил на няколко метра от него. Чакам сом. Хващал съм хубави парчета тук. Най-голямото ми е 3 кг, похвали се той.

Има много рибари нагоре и надолу по реката. Още повече ще бъдат през почивните дни, споделиха рибарите.ribar-reka1

Риболовът бе забранен от 15 април до края на май, заради размножителния период. От 1 юни се открива сезонът за любители, информират от Изпълнителна агенция по рибарство и аквакултури /ИАРА/. Оттам уточняват, че до 15 юни, включително, остава в сила забраната за рибностопанските обекти, които се намират на надморска височина над 500 метра…

Цените на билетите за любителски риболов ще останат непроменени. Цената на седмичен билет ще бъде 4 лв, на месечния – 8 лв., на шестмесечния билет е 15 лв., на годишния – 25 лв. Децата до 14-годишна възраст и хората с увреждания могат да извършват любителски риболов с безплатен риболовен билет, информират от Изпълнителната агенция.Полезна ли ви беше тази статия?

Благодарни ще сме, ако подкрепите, според възможностите си електронен вестник izvestnik.info. Вашата помощ ще позволи на изданието да остане все така независимо, обективно, честно и почтено към читателите си.

ПОДКРЕПЕТЕ НИ

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Моля, въведете вашия коментар!
Моля въведете вашето име тук