НАСЕЛЕНИ МЕСТА ОСТАВАТ БЕЗ ВОДА И ТОК, ОБСТАНОВКАТА – СЛОЖНА

Седем населени места остават без ток и вода, сочи информацията от рано тази сутрин на дежурните в Община Димитровград. Това са: Меричлери, Добрич, Горски извор, Черногорово, Радиево, Долно Белево, Злато поле. Ситуацията остава усложнена. Надеждите са в рамките на днешния ден или до утре, нещата да се нормализират. Към момента, обаче, категорични прогнози не се коментират.

От ВиК допълват, че все още няма вода и в Здравец, Бряст, Длъгнево, Бодрово, Скобелево, Великан, Воден. Проблемът с водоснабдяването на Димитровград дойде от това, че по помпените станции прекъсна напрежението, заради проблем по електропреносната мрежа. Понеже общината е 100% на помпажна вода, липсата на ток се отразява на доставянето на вода. Аварията е отстранена и налягането постепенно се нормализира, уточняват от Водното дружество.

Междувременно, продължава да бъде затворен пътят за Симеоновград, поради продължаващата да прелива река Мартинка. Не се знае докога ще бъде така. При дежурните не са постъпвали информации за локални наводнения. Към момента няма опасност от критично повишаване нивото на язовири.Полезна ли ви беше тази статия?

Благодарни ще сме, ако подкрепите, според възможностите си електронен вестник izvestnik.info. Вашата помощ ще позволи на изданието да остане все така независимо, обективно, честно и почтено към читателите си.

ПОДКРЕПЕТЕ НИ

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Моля, въведете вашия коментар!
Моля въведете вашето име тук