Нарязаха един от най-големите кестени на алея „България“

Един от най-големите кестени на самия център на Димитровград, в началото на пешеходната алея „България“, точно пред офиса на ГЕРБ, бе премахнат днес, тъй като е напълно изсъхнал. На мястото пристигна екип на „Нео Титан“, който го наряза.

Дървото бе болно. В основата му се е образувала гъба, която бавно го е превземала. Било е наблюдавано дълго време, а процесът на съхнене е започнал преди близо година. Не може да се каже каква е вероятността да падне, но за да се избегнат потенциални инциденти, се взе решение за премахването му, коментира главният еколог на Община Димитровград Пламен Митков.

Той каза, че е въпрос на справка средно по колко сухи дървета се премахват за определен период от време. Подчерта обаче, че почти всеки ден постъпват сигнали за изсъхнали дървета, за разцепени след бури, наклонени, изгнили, по които се действа спрямо случаите.

Гражданите могат да сигнализират в Общината, ако забележат проблемни дървета. Това се очертава като редовна практика. Ние също правим периодичен обход, предимно по централните части. Поддържаме комуникация и с пожарната, за да се реагира при спешност, обясни главният еколог.Полезна ли ви беше тази статия?

Благодарни ще сме, ако подкрепите, според възможностите си електронен вестник izvestnik.info. Вашата помощ ще позволи на изданието да остане все така независимо, обективно, честно и почтено към читателите си.

ПОДКРЕПЕТЕ НИ

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Моля, въведете вашия коментар!
Моля въведете вашето име тук