НАРОДЪТ ДЪРЖЕЛИВ В ЖЕГИТЕ. СПЕШНОТО БЕЗ ПАЦИЕНТИ СЪС СЛЪНЧЕВ УДАР

Народът се оказва държелив в жегите. Във вчерашния много горещ ден от годината в Бърза помощ няма постъпили оплаквания на хора с топлинни удари или по-леки състояния, предизвикани от силното слънце. Постъпили са три сигнала за възрастни хора от Димитровград с високо кръвно. По време на хипертоничните кризи те били по домовете си. Горещото време не е изиграло основна роля. По-скоро става дума за граждани с хроничен проблем.

Хората придобиха навици. Свикнаха да се пазят. Знаят и изпълняват изискванията да ходят по сенките, да си вършат работата рано сутрин или късно вечер, в дните на големи жеги. Имат познания и за профилактиката при проблемни състояния, коментира  д-р Недялка Стоянова, завеждащ филиала на Бърза помощ в града. Тя допълни, че днес трябва да се внимава още повече. Прогнозата за времето сочи, че за област Хасково е обявен оранжев код. Вчера беше жълт. Според синоптиците, температурата ще скочи до 40 градуса. Полезна ли ви беше тази статия?

Благодарни ще сме, ако подкрепите, според възможностите си електронен вестник izvestnik.info. Вашата помощ ще позволи на изданието да остане все така независимо, обективно, честно и почтено към читателите си.

ПОДКРЕПЕТЕ НИ

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Моля, въведете вашия коментар!
Моля въведете вашето име тук