Народното събрание спъна Промяната и ДБ за правителство

Пътят към третия мандат е отворен, след като Народното събрание отхвърли декларацията с приоритетите на „Продължаваме промяната“. Така спъна амбициите на Промяната и „Демократична България“за съставяне на редовно правителство.

За декларацията гласуваха 63 народни представители, 84 бяха против и 30 се въздържаха. Подкрепиха я 49 депутати от „Продължаваме промяната“ и 14 от „Демократична България“. ГЕРБ-СДС и „Възраждане“ бяха против, а БСП, „Български възход“ и ДПС се въздържаха.

При връчването на втория мандат кандидатът за премиер на Промяната акад. Николай Денков подчерта, че ако декларацията получи подкрепа, мандатът ще бъде върнат със списък на членове на Министерски съвет, който ще се гласува след това. Ако няма одобрение, мандатът ще бъде върнат неизпълнен.

Изглежда, че вторият мандат ще бъде неуспешен. Ако стане така, президентът Румен Радев трябва да връчи трети мандат на избрана от него парламентарно представена формация. Радев обаче все още не иска да мисли за такова развитие.

Не искам да говорим за трети мандат преди да сме изчерпили всички възможности около втория мандат, заявил е държавният глава днес, критикувайки народните избраници, че се занимават повече със скандали отколкото с важна работа.Полезна ли ви беше тази статия?

Благодарни ще сме, ако подкрепите, според възможностите си електронен вестник izvestnik.info. Вашата помощ ще позволи на изданието да остане все така независимо, обективно, честно и почтено към читателите си.

ПОДКРЕПЕТЕ НИ

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Моля, въведете вашия коментар!
Моля въведете вашето име тук