НАРОДЕН ЛЕК ПРОТИВ ПАРОДОНТОЗА

Пародонтозата е хронично възпалително заболяване, което може да протича постоянно или епизодично.  Характеризира се като възпаление на гингивалните тъкани, обхващащо и прилежащите съединително тъкани влакна на зъбите. Пародонтозата не е само стоматологично заболяване, това е болест, която засяга и ендотела на кръвоносните съдове, сърцето, ендокринната система. Една от причините за парадонтозата е зъбният камък.

Пародонтозата е лечимо заболяване. Лечението й е дълготрайно, трудно и комплексно. Първоначално е необходимо изработването на щателен план на лечение. Започва се с измерване на дълбочината на венечните и костни джобове. Следва премахване на зъбната плака и зъбния камък надвенечно и подвенечно.

Но, разбира, се има и алтернативни начини за лечение. Днес ви предлагаме една народна рецепта за справяне с този проблем, който се появява както при възрастни, така и при млади хора.

Вземате морска сол, която е стрита на прах, на върха на ножа. Смесва се с 2-3 капки зехтин. С върха на показалеца се взема от готовата смес и се масажират венците нагоре  и встрани, отвън и отвътре. Това продължава около 3 минути. Процедурата се прави един път на ден в продължение на няколко месеца.

Важното е да се полагат и големи грижи за устната хигиена, както и да се избягва поемането на храни и напитки с контрастна температура.

Източник: zdrave.ws 

За всяка болка има лек – аптека ГЕЧЕВ – Димитровград, бул. „Трети март” – 9 

 



Полезна ли ви беше тази статия?

Благодарни ще сме, ако подкрепите, според възможностите си електронен вестник izvestnik.info. Вашата помощ ще позволи на изданието да остане все така независимо, обективно, честно и почтено към читателите си.

ПОДКРЕПЕТЕ НИ

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Моля, въведете вашия коментар!
Моля въведете вашето име тук