Нарко нива с капково напояване намери полицията при спецакция

Нива с канабис, скрита в пресечена местност, наречена „Змиярника“, край свиленградското село Пъстрогор, е открила полицията при специализирана операция. На площ по-голяма от декар там са отглеждани 500 растения с височина от 0,5 до 2 м. Напоявани са капково, с помощта на бензинов агрегат, потопяема помпа и система от маркучи, стигащи до всеки стрък.

За деянието, под надзора на Районна прокуратура – Хасково – Териториално отделение – Свиленград се извършват действия по разследването по досъдебно производство за престъпление по чл.354в, ал.1 от Наказателния кодекс – за засяване и отглеждане на растения от рода на конопа в нарушение на установените в Закона за контрол върху наркотичните вещества и прекурсорите правила, информират от Апелативна прокуратура – Пловдив.

Процесуално – следствените действия по разследването продължават и към момента, като се провеждат оперативно – издирвателни мероприятия за установяване на лицата, отглеждали наркотичните вещества, съобщават още от там.Полезна ли ви беше тази статия?

Благодарни ще сме, ако подкрепите, според възможностите си електронен вестник izvestnik.info. Вашата помощ ще позволи на изданието да остане все така независимо, обективно, честно и почтено към читателите си.

ПОДКРЕПЕТЕ НИ

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Моля, въведете вашия коментар!
Моля въведете вашето име тук