НАП честита пазара в Димитровград предколедно

Проверките на приходната агенция продължават

Данъчни честитаха търговци на пазара в Димитровград предколедно. Миналата неделя на тържището е проведена акция, при която са проверени  22 обекта, като са установени 20 нарушения… 14 търговски обекта са били запечатани. От офиса на Агенцията в Хасково информират следното:

Данъчни от звеното за фискален контрол в НАП започнаха масови проверки на най-големия открит пазар на Балканите, който се намира в Димитровград. Акцията срещу укриването на приходи и неспазване на законодателството стартира в 8.30 ч. на 18 декември, неделя. Инспекторите от НАП провериха 22 обекта, като са установени 20 нарушения. 15 от тях са неиздаване на касова бележка. Трима от търговците са работили без фискално устройство, други не са притежавали свидетелство за регистрация или са издавали документи за продажба без необходимите реквизити, уточняват от НАП.

Преди да се легитимират, данъчните инспектори са наблюдавали обектите, направили са контролни покупки, приложили са т.нар. способ „таен клиент“, вследствие на което са установени нарушенията. На 14 от търговците е наложена административна мярка „запечатване на обект“.

Проверките на приходната агенция продължават, като целта им е да предотвратят опитите за неотчитане на приходи и да предпазят потребителите от недобросъвестни търговци. От НАП препоръчват на гражданите да изискват касова бележка при покупка на стоки и услуги, като по този начин те гарантират потребителските си права и намаляват риска търговците да укриват приходи. Потребителите могат да проверяват фискалния си бон и дали той е получен в сървърите на НАП, като използват мобилното приложение на приходната агенция – NRA Mobile, достъпно за Android и IOS устройства, припомнят данъчните.

Сигнали за неиздаване на документ за продажба, гражданите могат да подават на телефон 0700 18 700 на цена, съобразно тарифата на съответния оператор. Повече информация за възможностите за връзка с приходната агенция може да се намери в сайта на НАП.

Снимка: архивПолезна ли ви беше тази статия?

Благодарни ще сме, ако подкрепите, според възможностите си електронен вестник izvestnik.info. Вашата помощ ще позволи на изданието да остане все така независимо, обективно, честно и почтено към читателите си.

ПОДКРЕПЕТЕ НИ

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Моля, въведете вашия коментар!
Моля въведете вашето име тук