НАП РАБОТИ И ПРЕЗ УИКЕНДА, НО ЕЛЕКТРОННО

НАП Хасково
контакти

Компаниите, които още не са подали годишни декларации, могат да го направят в събота и неделя по електронен път. Подаването на декларации чрез интернет с електронен подпис е най-бързият и лесен начин, още повече, че дава възможност и за отстъпка върху дължимите суми, напомня НАП. За фирмите преференцията е 1% върху данъка за довнасяне, но не повече от 1 000 лева, ако и самият налог е платен в срок – 1 април. Понеделник пък е последният срок за тези, които предпочитат да посетят на място офиса за обслужване или някоя от пощенските станции в областта, с които НАП си сътрудничи.

Средно по 350 фирми на ден подават в офиса на НАП в Хасково годишни декларации за облагане с корпоративен данък. Въпреки това опашка от юридически лица почти няма, тъй като повечето дружества са се насочили към декларирането по електронен път, съобщават още от приходната агенция.

Общо 7 132 декларации за облагане с корпоративен данък вече са приети в НАП в Хасково. От тях 3 666 са пуснати онлайн, а 3 466 са подадени в офиса или чрез пощите. 1 април, понеделник, е краен срок както за подаване на формулярите, така и за плащане на данъка, ако се дължи такъв. Полезна ли ви беше тази статия?

Благодарни ще сме, ако подкрепите, според възможностите си електронен вестник izvestnik.info. Вашата помощ ще позволи на изданието да остане все така независимо, обективно, честно и почтено към читателите си.

ПОДКРЕПЕТЕ НИ

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Моля, въведете вашия коментар!
Моля въведете вашето име тук