НАП ОТЧИТА ПОВИШЕНИЕ НА ПРОВЕРКИ ЗА ЗДРАВЕН СТАТУС

контакти

Всеки четвърти клиент, посетил офиса на НАП в Хасково от началото на месец юни досега, е дошъл за изясняване на здравния си статус. Това показва анализ на най-често търсените услуги, казват от Приходната агенция. Оттам дължат това на лятната ваканция за студентите, учащи извън България, както и на хората, връщащи се от гурбет, бързащи да проверят и възстановят здравноосигурителните си права. От общо 9 579 клиенти 2710 проверили именно това. НАП напомня, че тази справка бързо и безплатно се прави в интернет, което би спестило на гражданите време и средства да идват на място в салоните за обслужване. В електронната страница са публикувани услугите със свободен достъп. За тях не се изисква електронен подпис и могат да се ползват по всяко време на денонощието.

Приемът и обработка на декларации е втората по търсене услуга в хасковския офис на НАП. От юни декларации са подали 1 962 души от областта. 

 Полезна ли ви беше тази статия?

Благодарни ще сме, ако подкрепите, според възможностите си електронен вестник izvestnik.info. Вашата помощ ще позволи на изданието да остане все така независимо, обективно, честно и почтено към читателите си.

ПОДКРЕПЕТЕ НИ

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Моля, въведете вашия коментар!
Моля въведете вашето име тук