НАП: НУЛЕВА ДЕКЛАРАЦИЯ ЗА НЕРАБОТИЛИТЕ ФИРМИ

НАП - Декларация
контакти

Фирмите, задължени по Закона за корпоративното подоходно облагане, които през 2012 година не са имали дейност, подават специален образец декларация 1010а, наречена още „нулева“,  напомнят от офиса на НАП в Хасково. С нея дружествата декларират, че през предходната година не са отчели приходи или разходи, съгласно счетоводното законодателство. Образецът е публикуван в електронната страница на НАП на адрес www.nap.bg в раздела „Документи за юридически лица“, а може да се вземе и на място от офиса на приходната администрация.

2 100 дружества от област Хасково вече обявиха пред НАП резултатите от дейността си от предходната година. Повече от половината го направиха по интернет с електронен подпис, което има дава възможност да намалят корпоративния си данък, ако дължат такъв и го внесат в срок, с 1%, но не повече от 1 000 лева.

Крайният срок за подаване на формулярите от юридическите лица и за плащане на данък „печалба“ е 1-ви април, тъй като тази година 31-ви март, който е законовия срок, е в неделя.

Освен по интернет и на място в салоните за обслужване, декларации се подават на гише в 19 пощенски станции в областта и по пощата като писма с обратна разписка, адресирани до НАП, офис Хасково,п.к. 6300 Хасково, пл.“Свобода“ №2.

Още 2 500 декларации, но за доходи от физически лица, са постъпили до днес в местния офис за обслужване на НАП. Последният срок за този вид формуляри е 30-ти април.Полезна ли ви беше тази статия?

Благодарни ще сме, ако подкрепите, според възможностите си електронен вестник izvestnik.info. Вашата помощ ще позволи на изданието да остане все така независимо, обективно, честно и почтено към читателите си.

ПОДКРЕПЕТЕ НИ

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Моля, въведете вашия коментар!
Моля въведете вашето име тук