Накити за 3 млн. лева са задържани на Капитан Андреево за първото тримесечие

За първото тримесечие на годината служителите на митнически пункт Капитан Андреево са задържали 50 кг недекларирани златни и сребърни накити, на стойност близо 3 000 000 лева, съобщават от Агенция Митници.

Последните два случая са от 29 март и 1 април, когато в автобус и лек автомобил са задържани близо 1 кг златни и над 3.5 кг сребърни накити.

В случая от 1 април на митническия пункт пристига автобус с турска регистрация. В две раници, носени от една от пътничките – румънска гражданка, са открити пакети. В тях имало изделия от 14-каратово злато, общо 920 грама, на стойност близо 85 хил. лева. Контрабандно пренасяните златни накити са задържани, като е образувано досъдебно производство под надзора на Окръжна прокуратура – Хасково. Спрямо румънката е взета мярка за неотклонение „парична гаранция“, както и „забрана за напускане пределите на Република България”.

Голямо количество сребърни изделия са открити на 29 март, когато на пункта пристига лек автомобил „BMW“. Колата била управлявана от холандец от сирийски произход, който пътувал сам от Турция за Кралство Нидерландия. В куфара между личния багаж на мъжа са открити пакети със сребърни накити – общо 3547 грама, на стойност 21 282 лева. На нарушителя е съставен акт по Валутния закон.

Снимка: архивПолезна ли ви беше тази статия?

Благодарни ще сме, ако подкрепите, според възможностите си електронен вестник izvestnik.info. Вашата помощ ще позволи на изданието да остане все така независимо, обективно, честно и почтено към читателите си.

ПОДКРЕПЕТЕ НИ

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Моля, въведете вашия коментар!
Моля въведете вашето име тук