Накиприха с българска носия Манекен Пис

В знак на подкрепа към българската общност, Община Брюксел накипри в традиционна българска носия символа на Белгия – Манекен Пис. Така бе обещано, след Голямото хоро в неделя на площад Grand Place, с хороводци танцьорите от „Златна Тракия” и българският евродепутат от ГЕРБ/ЕНП Ева Паунова-Майдел.

Голямото хоро спечели своето място в културния афиш на Белгия. Миналата неделя то се изви за пети пореден път на централния площад в Брюксел… След приключване на танцовата програма, символът Манекен Пис („Пикаeщото момченце“ в превод от фламандски или „Малкият Жулиан“ от френски), бе облечен в българска фолклорна носия.

Стотици българи от Белгия и близките градове на Германия и Холандия, както и гостите на града, се включиха в традиционното българско хоро. Присъстващи на хорото и туристи правеха снимки и видеа с българските участници, задаваха въпроси за носиите, инструментите и България.

„Толкова много слънце, усмихнати и въодушевени хора, позитивна енергия и неуморни танцьори и музиканти – перфектната рецепта за едно запомнящо се преживяване. Радвам се, че успяхме да продължим традицията“, заяви българският евродепутат Ева Майдел.Полезна ли ви беше тази статия?

Благодарни ще сме, ако подкрепите, според възможностите си електронен вестник izvestnik.info. Вашата помощ ще позволи на изданието да остане все така независимо, обективно, честно и почтено към читателите си.

ПОДКРЕПЕТЕ НИ

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Моля, въведете вашия коментар!
Моля въведете вашето име тук