Най-скръбният ден – Велики петък, с надежда за вечен живот

Най-скръбният ден – Велики петък. Ден, в който възпоменаваме поруганието, страданията, смъртта и погребението на Господ Иисус Христос. Ден, в който всеки християнин в едно с цялото творение, съпреживява смъртта и погребението на Богочовека с надеждата да станем съпричастни и на Неговото славно Възкресение за вечен живот.

Когато Аз се възнеса, то със Своите кръстни страдания ще изкупя целия свят и със силата на Моя кръст ще привлека към Себе Си множество избрани. Ето какво е говорил малко преди страданието за нас Господ Иисус Христос.

Така, вярвайте от цялото си сърце, без никакви съмнения, че единородният въплътил се Син Божи е пострадал за вас, за да ви избави от вечните мъки. Да избягат от вас всички раздори и всяка ненавист помежду ви, защото нашата взаимна омраза като стрела пронизва сърцето на Господа.

По материали от Българската православна църкваПолезна ли ви беше тази статия?

Благодарни ще сме, ако подкрепите, според възможностите си електронен вестник izvestnik.info. Вашата помощ ще позволи на изданието да остане все така независимо, обективно, честно и почтено към читателите си.

ПОДКРЕПЕТЕ НИ

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Моля, въведете вашия коментар!
Моля въведете вашето име тук