Най-ниска активност от 1989 г. насам. Каква ще е на следващите избори?

контакти

Избирателната активност на парламентарните избори на 2 октомври 2022 г. е най-ниска не само за предходните пет, ами и за последните 33 години, откакто тече т. нар. преход, който така и не свършва.

Сравнително и определено мога да кажа, че това са парламентарните избори с най-ниска избирателна активност от всички провеждани от 1989 г. насам, заяви на брифинг говорителят на Централната избирателна комисия (ЦИК) Цветозар Томов.

Той уточни, че прави този извод, макар още да не е ясна точната активност, тъй като не са нанесени окончателните данни от вота. Гласувалите миналата неделя са 2.5 млн. души. Това число няма да се промени много, обобщи Томов.

Каква ще бъде избирателната активност на следващите избори, можем само да предполагаме. До голяма степен тя ще зависи от това дали ще са скоро, каквато голяма вероятност има, или ще се отложат във времето, както и от кандидатите…Полезна ли ви беше тази статия?

Благодарни ще сме, ако подкрепите, според възможностите си електронен вестник izvestnik.info. Вашата помощ ще позволи на изданието да остане все така независимо, обективно, честно и почтено към читателите си.

ПОДКРЕПЕТЕ НИ

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Моля, въведете вашия коментар!
Моля въведете вашето име тук