НАЙ-МЛАДИЯТ ХОДЖА В БЪЛГАРИЯ: АКО МЕДИЦИНАТА И БИЛКИТЕ СА БЕЗСИЛНИ, ПОМАГА ВЯРАТА

[quote]ОТВОРИ ОЧИ НАВРЕМЕ, ДА НЕ СТАВАШ ПИШМАН СЛЕД ВРЕМЕ, СЪВЕТВА АЛЕЙДИН ТАХИРОВ[/quote]

Алейдин Тахиров идва в Димитровград не за първи път. Мнозина тук са се убедили в дарбата му. Разказали са и на други за нея. Поради големия интерес, ходжата отново ще приема на 28, 29 и 30 юли – четвъртък, петък, събота – от 6,30 до 20,00 часа. Предварително записване на телефони: 0879 489 415 и 0884 997 565. 

На 37 години, Тахиров е най-младият ходжа в България. Роден е в златоградското село Бенковски, но от 15 години живее в Мадан. Зет на къща. Завършил е ислямско духовно училище в Русе и Шумен през 1999 г. Българомохамеданин – помак, както сам казва. Семеен, баща на две момчета.

 • С какво помагате на хората Алейдин ходжа?
 • Помагам на хората чрез нашата Свещена мюсюлманска книга – Корана, наследство от дядо ми и прадядо ми. Те също бяха ходжи.
 • Как открихте дарбата си? 
 • Дарбата да помагам открих през 2002 г. Насън ми се яви стар човек с дълга бяла брада и ми проговори на български – не на турски, не на арабски, на български, може би, защото съм помак. Каза: Алейдин, ще ти дам дарбата да разкриваш миналото и бъдещето на хората, да разваляш магии. Но няма да правиш! Започнеш ли, каквото съм ти дал, ще го взема обратно. Най-напред ме посрещнаха с насмешка. Но, след като един, двама, петима, десетима, комшии, съселяни, българи и чужденци се убедиха, започнаха да ми вярват хората.
 • За какво повече ви търсят – за здраве, разваляне на магии, предсказания?
 • Когато дойде човек при мен, не го питам: За какво си дошъл, като врачките, гледачките и ясновидците по телевизиите, а сам казвам какъв му е проблемът. Ако е за друг човек, трябва ми снимка. Без снимка не мога. Най-много ме търсят за разваляне на магии, после за лекуване на болести.
 • Как лекувате?
 • Не само лекуването, а и гледането, и развалянето на магии, правя с Корана. Пред човека. Да види с очите си. По телефона не мога да гледам и да помагам! Не съм шарлатанин. Девизът ми е: Не обичам да се хваля, нека хората говорят за мен и дарбата ми. Човек, който сам се хвали, не му вярвайте! [pullquote_right]Каквото мога – мога. Не се хваля, нека хората говорят за мен и дарбата ми. [/pullquote_right]
 • При какви болести помагате!
 • Най-големи успехи имам в лечението на алкохолна, хазартна, наркотична зависимост, припадъци, епилепсия, уплах, стрес, страхови неврози, депресии. Помогнал съм на доста хора, които не могат да си имат деца. Помагам и при други болести, но в горните случаи въздействието е най-успешно.
 • А при какви болести не можете да помогнете?
 • Не съм човек за един ден! Не искам разочаровани хора да ме псуват, кълнат, обиждат. Не мога да помогна при ракови заболявания, диабет, тумор. Ако ще и милиони да ми дават… Постига се някакво облекчаване наистина, но излекуване не обещавам. Не искам никого да лъжа.
 • Магии как разваляте?
 • Развалям ги пред човека, да види с очите си. И на каквото е направена, на същото се разваля. На снимка, на нещо мушнато в дома, на ядене и пиене, къс от дреха… На каквото е направена магия, на това се разваля.
 • Много хора не вярват в магии. Но имат проблем и идват при вас. Как разбирате, че именно магия е причината?
 • То си излиза в Корана. Без човекът да говори, аз мога да кажа дали има заболяване, дали от магии пати и страда на този свят. Всичко излиза в Корана. Мога да кажа къде е мушната магията, къде е хвърлена, за какво е направена – за смърт ли, за болести ли, за разтурване на семейство ли, да не върви работата ли… Мога да кажа и първата буква от името на човека, който я е направил – дали е мъж или жена. И по снимка гледам, лекувам, развалям, ако е за друг. Но човекът трябва да е жив, да не е починал. [pullquote_left]И без да говори човек, разбирам от какво пати и страда. В Корана всичко излиза [/pullquote_left]
 • Казахте, че не правите магии, но все пак… При никакви условия ли не се съгласявате?
 • И милиони да ми дадат, няма да направя! Не съм алчен за пари. По никакъв предлог не правя магии, защото всичко се връща след време. Човек със страх и вяра във Всевишния, който милее за здравето си, за здравето на децата си, семейството и родителите си, никога не би правил магии – нито бели, нито черни. От такова нещо хаир никой не е видял. Който гроб копае другиму, сам пада в него.
 • Убеден ли сте в ефекта от намесата си? Интересувате ли се какво става с хора, дошли при вас с тежък проблем?
 • Разбира се. Много от хората след това ми се обаждат. Аз търся някои. Не се крия в миша дупка, като други…
 • Кажете за някой такъв случай.
 • От 2005 г. идвам в Димитровград и района. На един от приемните дни, дойде жена от „Мариино”. Имаше направена магия, мъжът и да върви против нея, да не се прибира. След като я развалих, получи се коренна промяна. Сега хората живеят добре. В Меричлери имаше направена магия на млад човек – да се ожени за момиче от друг етнос, което той не обичаше. Помогнах на мъж от село Крепост, на 53 г. за проблем с алкохола. От половин година не пие. В село Горски извор и квартал „Черноконево” съм помогнал на семейства да си имат дечица. Едните 8 години нямаха, другите – 4.
 • Какво можете да предскажете на човек, обърнал се към вас?
 • Минало, настояще, бъдеще. Ако не е семеен – дали ще бъде. Колко брака ще има, колко деца, как ще протече животът му, беден ли ще бъде, богат ли, има ли и ще има ли здравословни проблеми. Чрез Корана може да се каже и колко години ще живее човекът на този свят. Когато го отворя на определена страници и направя молитвата, видението идва.
 • А ако някой дойде, защото нищо друго не му е помогнало, било за болест, било от чуждо въздействие, но няма вяра, дарбите ви полезни ли са?
 • Не. Без значение дали ходиш при доктор, ходжа, лечител, най-напред трябва да вярваш. Не вярваш ли, и да дойдеш, файда няма. Вярата е голяма сила. Помага дори когато лекарствата и билките не помагат. [pullquote_right]Разваля ли магия, 7 години човекът е предпазен от нова, дори да опитат[/pullquote_right]
 • Вие помагате, но и самият трябва да живеете, да изкарвате хляб, както се казва, за семейството си. Какви са таксите ви? Има ли значение дали се идва за болест, магия, ясновидство?
 • Във всеки град цената е различна, зависи колко далеч е от Родопите, защото това са разходи. Аз работя най-евтино в цялата страна. В Димитровград цената за гледане е 47 лв., а когато лекувам болест или развалям магия – изчислява се според данните на човека и каноните на Корана, в зависимост от проблема и дали магията е стара или скорошна. Но, цените ми не са космически, в хиляди левове, като на „колеги и колежки”, показвани в „Господари на ефира” и Битиви репортерите. Съобразени с реалността са. И друго казвам: Разваля ли магия, в следващите 7 години човекът е предпазен от нова, дори да опитат.
 • Един съвсем личен въпрос, накрая, може ли? Не се колебаете да кажете „Аз съм помак”, въпреки, че това определение, сякаш е притеснително за родопчани с такъв произход.
 • За мен не е. Гордея се, че съм помак и не го крия. Семейството ми – също. Помаците сме известни с гостоприемството си, вярата, задружността. В Родопите нощно време колите и къщите не се заключват. Елате и вижте. baner-wid

 Полезна ли ви беше тази статия?

Благодарни ще сме, ако подкрепите, според възможностите си електронен вестник izvestnik.info. Вашата помощ ще позволи на изданието да остане все така независимо, обективно, честно и почтено към читателите си.

ПОДКРЕПЕТЕ НИ

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Моля, въведете вашия коментар!
Моля въведете вашето име тук