Най-късно до пролетта почват кръговото до завода на „Язаки“

контакти

Най-късно до пролетта на следващата година ще започне изграждането на кръговото движение на пътя Хасково – Димитровград, до завода на „Язаки“, съобщи кметът Иво Димов.

На сесията днес ОбС – Димитровград взе решение да предостави безвъзмездно общински имоти, които попадат около мястото на кръговото, в собственост на Агенция „Пътна инфраструктура“ /АПИ/. За изграждането му тече процедура за избор на изпълнител. Такива текат и за други два пътя – от Чирпан до Симеоновград и от Стара Загора до Димитровград, както писахме. Уверението е, че ремонтът на тези отсечки също ще започне до пролетта. Стартът зависи от това дали ще има обжалване на процедурата, както и от своевременната работа на Пътната агенция.

Същевременно, започна рехабилитацията на пътя Димитровград – Хасково, който е по друга процедура. По време на строителните дейности движението ще се осъществява двупосочно в едно платно.

Предвидена е подмяна на асфалтовата настилка на 10-километровия участък от първокласния път, както и полагане на нова хоризонтална маркировка и монтаж на нови ограничителни системи. Ще бъде подобрено отводняването и ще се подмени част от вертикалната сигнализация. Строително-монтажните работи ще се изпълняват първо в платното за Хасково, след приключването им трафикът ще се прехвърли по ремонтираното платно и ще се работи в обратното. При добри метеорологични условия, ремонтът ще приключи до средата на декември, информират от АПИ.Полезна ли ви беше тази статия?

Благодарни ще сме, ако подкрепите, според възможностите си електронен вестник izvestnik.info. Вашата помощ ще позволи на изданието да остане все така независимо, обективно, честно и почтено към читателите си.

ПОДКРЕПЕТЕ НИ

1 КОМЕНТАР

  1. А не може ли да се използва момента на ограничение в движението и да се направи кръговото пред Язаки сега?

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Моля, въведете вашия коментар!
Моля въведете вашето име тук