Най-високото Коледно дърво в Европа озари Димитровград

Най-високото живо Коледно дърво в Европа – Дървото на надеждата, озари отново Димитровград. Светлините му бяха запалени тази вечер от Дядо Коледа.

Белобрадият старец пристигна с АТВ на пълния с хора площад „България“, където бе посрещнат от кмета Иво Димов. След това продължи през множеството, за радост най-вече на децата, качи се на сцената, откъдето поздрави всички, които го очакваха с нетърпение.

Малко преди кулминацията, прозвучаха популярни коледни пиеси в изпълнение на Забавно-духовия оркестър, няколко песни изпълни и талантливата кубинка Сараи Диаз. Тя е родена в столицата на Куба – Хавана, пее опера и много други музикални стилове на различни езици…, от година и половина продължава кариерата си в нашата страна.

След това Дървото на надеждата светна и бяха изстреляни фойерверки. То е с напълно нова визия. Използвани са мигащи блицове с дължина 500 м., 65 светещи топки с диаметър 30 и 60 см., огромни снежинки с големина ф80 и светещи капки тип „снеговалеж“.

Празникът започна с Коледен базар, в който имаше импровизирани ателиета за гирлянди, украшения, картички и други атрактивни места, които създадоха неповторима празнична атмосфера.

Всеки желаещ можеше да си направи снимка пред атрактивен кът, за да запечата спомена от вълнуващото събитие, а Пощата на Дядо Коледа тази година отново прие писмата с желания на малчуганите.Полезна ли ви беше тази статия?

Благодарни ще сме, ако подкрепите, според възможностите си електронен вестник izvestnik.info. Вашата помощ ще позволи на изданието да остане все така независимо, обективно, честно и почтено към читателите си.

ПОДКРЕПЕТЕ НИ

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Моля, въведете вашия коментар!
Моля въведете вашето име тук