НАЗНАЧИХА 103 ПАЗАЧИ ПО СЕЛАТА, 27 ЧАКАТ

контакти

103-ма са назначени до момента на длъжност „Пазач-сътрудник по опазване на обществения ред“ в област Хасково по Националната програма „Сигурност“. До няколко дни ще бъдат назначени и останалите 27 души. Общо 130 човека ще работят по програмата за срок от 8 месеца и ще получават минималната работна заплата, съобщават от Областна администрация. Специално за община Димитровград предвидените назначения са 18. Те ще бъдат в 9 населени места в Брод, Върбица, Горски извор, Добрич, Крепост, Радиево, Странско, Ябълково и Меричлери, като ще работят по двама души, както писахме.

Охранителите са разпределени в 62 населени места в областта, които са избрани след задълбочен анализ от Областната дирекция на МВР и Районни управления „Полиция“, на базата на: ниво на битовата престъпност, средата за сигурност, отдалеченост на населеното място и наситеност със сили и средства на органите на реда.

Изискванията към кандидатите за длъжността са минимум основно образование, да са физически здрави, да нямат психично заболяване, да не са осъждани за умишлени престъпления от общ характер, да не са следствени и др. Болшинството от назначените са мъже, но има и жени на тази длъжност.  Полезна ли ви беше тази статия?

Благодарни ще сме, ако подкрепите, според възможностите си електронен вестник izvestnik.info. Вашата помощ ще позволи на изданието да остане все така независимо, обективно, честно и почтено към читателите си.

ПОДКРЕПЕТЕ НИ

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Моля, въведете вашия коментар!
Моля въведете вашето име тук