НАЗНАЧАВАТ 18 ЧОВЕКА ОХРАНА В 9 НАСЕЛЕНИ МЕСТА, ПОЛИЦИЯТА ГИ ПРЕЦЕНЯ

контакти

18 човека ще бъдат назначени по програма „Сигурност“ в 9 населени места в община Димитровград. В Брод, Върбица, Горски извор, Добрич, Крепост, Радиево, Странско, Ябълково и Меричлери охрана ще работят по двама души.

Днес се проведе среща по програмата, която се осъществява съвместно с Община Димитрвград, Бюрото по труда и Районно управление „Полиция“. Програмата е нова и се реализира за първи път на територията на България, като работодатели са Общинска и Областна администрации. Хората ще бъдат наети за срок до 8 месеца и ще извършват общополезни дейности по опазване на обществения ред. Работата може да става и на смени, но няма да се позволява полагането на нощен труд, както и работа през почивни дни. Невъзможността наетите да работят през нощта бе определено като проблем, защото тогава обикикновено стават набезите. Те ще започнат работа до 10 дни, на минималната заплата.

sreshta-sigurnost-2От подадените заявки може би ние сме единствената област, в която са одобрени 95%. От 136 одбрение са получили 130. Не мога да не изкажа благодарност към Бюрото по труда и Общинска администрация, в лицето на Катерина Мазгалова, която прави всичко възможно нещата да се случват. За мен всяко едно работно място е изключително важно и ще се стремим да откриваме нови по програмите за заетост, коментира кметът Иво Димов.

Директорът на дирекция Бюро по труда Антония Тюйлиева уточни, че за кметовете на деветте населени места са изготвени списъци с регистрирани лица. От тях кметовете, съвместно с полицията, трябва да изберат кои да бъдат назначени по програма „Сигурност“. Тя допълни още, че заявка от Общината по друга програма е одобрена, като 80 човека ще се назначават за 3 месеца. Междувременно, други 51 места бяха открити по друг проект за временна заетост.

Наетите по програма „Сигурност“ ще имат функцията за изпращат сигнали, при необходимост. Наша ще бъде организацията кога и къде те ще работят. Освен сигнали, идеята е жителите да споделят с тях, ако виждат някакви проблеми, каза началникът на димитровградската полиция главен инспектор Ангел Дулев. Той каза още, че населените места са избрани на база ниво на престъпност.   Полезна ли ви беше тази статия?

Благодарни ще сме, ако подкрепите, според възможностите си електронен вестник izvestnik.info. Вашата помощ ще позволи на изданието да остане все така независимо, обективно, честно и почтено към читателите си.

ПОДКРЕПЕТЕ НИ

1 КОМЕНТАР

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Моля, въведете вашия коментар!
Моля въведете вашето име тук