НАЕСЕН С ПЕСЕН И С РЕМОНТИРАНИ УЧИЛИЩА

Да ремонтира шест училища в Димитровград, до началото на новата учебна година, има амбицията Общината. Става дума за ОУ „Алеко Константинов“, ПМГ „Иван Вазов“, ЕГ „Д-р Иван Богоров“, СОУ „Васил Левски“, СОУ „Любен Каравелов“, ОУ „Пенчо Славейков“. Те, както писахме, ще бъдат обновени с малко над 6 млн. лева, безвъзмездна финансова помощ по Оперативна програма „Региони в растеж“ 2014-2020. Местният парламент прие да упълномощи кмета на Димитровград да издаде запис на заповед по проекта. Процедурата е стандартна и дава възможност за стартиране на разработката.

По всяка вероятност, до края на годината ще бъде пусната в ход процедурата за избор на изпълнители, за обновяване на шестте училища. Те попадат в обхвата на зоните за въздействие на интегрирания пран за градско възстановяване и развитие. Проектът пък е част от инвестиционната програма на Димитровград, в частта за образователна инфраструктура.

До края на март или средата на април, трябва да бъдат избрани изпълнители, ако няма обжалване на процедурата, а от началото на май месец да започнат реални строително ремонтни дейности.

Надеждите са до есента, когато започнат учебни занятия, да има учебни заведения, каквито може би, няма да има в цяла България, подчерта кметът Иво Димов.

Сградите са санирани, свършени са всички необходими дейности. Предстои обновяване на прилежащите площи и дворове. Проектът включва и оборудване на самите заведения. Проведени са били срещи с директорите им, да кажат от какво имат нужда и да залегнат предложенията им в конкретните дейности.  За да тръгнат учениците наесен с песен и да ги посрещнат ремонтирани училища.Полезна ли ви беше тази статия?

Благодарни ще сме, ако подкрепите, според възможностите си електронен вестник izvestnik.info. Вашата помощ ще позволи на изданието да остане все така независимо, обективно, честно и почтено към читателите си.

ПОДКРЕПЕТЕ НИ

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Моля, въведете вашия коментар!
Моля въведете вашето име тук