НАЕМАТЕЛЯТ НА ИЗГОРЯЛАТА КАРТАДЖИЙНИЦА: ИМАЛО Е ПАЛЕЖ

пожар
контакти

Наемателят на изгорялата снощи картаджийница Недялко Въков заяви, че според него палежът е умишлен. В 22:30 часа на 20 февруари СОТ-ът се е включил, показал е бързо отваряне и затваряне на входната врата. След това лумнали пламъците. Пожарът е започнал от средата на помещението и съм убеден, че е имало палеж, каза наемателят.

Забравена печка на твърдо гориво няма как да е причина. През деня беше топло и не палихме кюмбетата. За съжаление, изгоря всичко – хладилник, витрини, столове, касов апарат, документи. Сега сигурно ще имам проблеми и в НАП, тъй като касовият апарат е стопен. Не съм застраховал бараката, допълни наемателят.

„Нели свет“ се казва името на изгорялата постройка. Недялко Въков сподели, че заведението има разрешителните за работа. В него хората играли карти и други тихи игри. Предлагало кафе, безалкохолни, бира, принцеси, кюфтета, кебапчета…

Пожарникарите гасиха бараката в бившия Бригадирски клуб снощи в 22:52 часа с два автомобила. Изгорели са 150 кв. м. покривна конструкция, 50 бр. мебели от обзавеждането и 14 бр. кухненска бяла техника. Причина – в процес на установяване, става ясно от бюлетина на пожарната.

Земята на изгорялото място е общинска. Бараките в бившата Консервна фабрика са притежание на варненската фирма „Карат“, съобщиха от общината. 

 Полезна ли ви беше тази статия?

Благодарни ще сме, ако подкрепите, според възможностите си електронен вестник izvestnik.info. Вашата помощ ще позволи на изданието да остане все така независимо, обективно, честно и почтено към читателите си.

ПОДКРЕПЕТЕ НИ

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Моля, въведете вашия коментар!
Моля въведете вашето име тук