5 локомотива Siemens Vectron наема БДЖ

контакти

„ЮБЕКС – България” ЕООД ще достави под наем електрически локомотиви Siemens Vectron на БДЖ. Решението е факт, след приключване на работата на комисията по обявената процедура за доставка чрез наем на 5 магистрални електрически локомотива, плюс опция за доставка, чрез наемане на допълнителни до 5 машини от същия тип.

До избора на дотавчик се стигна, при конкуренция на още 2 компании във втория етап на поръчката – „ЕЛЛ Германия” ГмбХ  и „Ес Рейл Лииз” ООД. След проведените преговори при равни условия, класираният на първо място участник предложи икономически най-изгодна оферта от 8 468 400 лв. без ДДС, която е и по-ниска от обявената прогнозна стойност в процедурата, информират от Държавните железници.

Цената включва стойност на наем на 5-те локомотива Siemens Vectron, техническа поддръжка, ремонт и резервни части, както и застраховка, и въвеждане в експлоатация. В обхвата на наема са включени и теоретично и практическо обучение на ремонтен и експлоатационен персонал, допълват от БДЖ.

Срокът на договора е 24 месеца, с възможност за подновяване за още 12 месеца. доставката на пърмите локомотиви ще е от 60 до 90 дни след подписване на договора.Полезна ли ви беше тази статия?

Благодарни ще сме, ако подкрепите, според възможностите си електронен вестник izvestnik.info. Вашата помощ ще позволи на изданието да остане все така независимо, обективно, честно и почтено към читателите си.

ПОДКРЕПЕТЕ НИ

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Моля, въведете вашия коментар!
Моля въведете вашето име тук