Над 60 семейства сe включват в празника на Алеята на новия живот

Продължават да се подават заявления за засаждане на дръвчета

контакти

Над 60 млади семейства са заявили желанието си да се включат в екологичната инициатива „Алея на новия живот“ в Димитровград. Продължават да се подават заявления за засаждане на дръвчета, информират от Общината.

Идеята е родителите и близките на децата, с постоянен или настоящ адрес в общината, родени от 1 март 2023 г. до 29 февруари 2024 г., да засадят декоративни дръвчета на името на своите рожби.

На родителите е предоставена възможност да изберат къде ще засадят декоративното дръвче – в самата алея на парк „Марица“, в собствено дворно място или междублоково пространство.

Събитието ще се състои на Цветница (неделя) от 10.00 ч. в парк „Марица“. Родителите на новородени деца ще могат да получат своите дръвчета, които да засадят на избрано от тях подходящо място. Фирма „Каолин“ АД предоставя безвъзмездно декоративните дръвчета – кедър.

На мястото ще има празник за малчуганите и техните родители с балони, професионални снимки и любими герои от популярни детски филмчета.

От 11.00 ч. на сцената на пл. „България“ ще се проведе  фолклорен концерт от читалище „Христо Ботев 1902“.

Вече четиринадесет години Община Димитровград организира засаждането на фиданки, част от екологичния проект „Алея на новия живот“, в който има засадени над 1000 дръвчета.Полезна ли ви беше тази статия?

Благодарни ще сме, ако подкрепите, според възможностите си електронен вестник izvestnik.info. Вашата помощ ще позволи на изданието да остане все така независимо, обективно, честно и почтено към читателите си.

ПОДКРЕПЕТЕ НИ

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Моля, въведете вашия коментар!
Моля въведете вашето име тук