Над 50 000 ментета на маркови стоки задържаха митничари на „Капитан Андреево“

Над 50 313 ментета на маркови стоки са задържали само за 2 дни служителите на пункт „Капитан Андреево“, информират от Агенция „Митници“. Имитациите – по-голяма част от които дрехи били открити при 6 проверки на съмнителни превозни средства.
Голямо количество „маркови“ стоки са задържани на 14 април, когато на митническия пункт пристига товарен автомобил с турска регистрация. Шофьорът представя документи за превоз на групажна стока от страната му за Румъния. При селектирането за щателна проверка обаче се оказва, че част от декларираните облекла – 28 423 тениски, спортни екипи, клинове, блузи, къси панталони и рокли, са с логата на световноизвестни марки. Митническите служители откриват и 2870 шапки, 1494 чифта спортни обувки и чехли, 83 чанти, уж произведени от известни марки, както и 3674 детски дрехи, щамповани с образите на различни популярни анимационни герои на Disney.
контакти

При проверки на един лек и два товарни автомобила, влизащи същия ден в страната от Турция, митническите служители установяват още 8045 дрехи, 1721 парфюма, 100 чифта обувки и 65 чанти и колана. Всички – с надписи на защитени търговски марки.

Ден преди това – на 13 април, в товарен автомобил пак с турска регистрация, превозващ стока за Румъния, са открити 8258 текстилни изделия и 1070 чифта обувки – ментета.  Имитации са извадени и от багажа на пътник в автобус, пътуващ за Румъния. Пренасял 400 парфюма и 110 чифта обувки.

В изпълнение на Европейския регламент за защита на правата върху интелектуалната собственост стоките са задържани и за случаите ще бъдат информирани правопритежателите на търговските марки, съобщават от Агенция „Митници“.Полезна ли ви беше тази статия?

Благодарни ще сме, ако подкрепите, според възможностите си електронен вестник izvestnik.info. Вашата помощ ще позволи на изданието да остане все така независимо, обективно, честно и почтено към читателите си.

ПОДКРЕПЕТЕ НИ

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Моля, въведете вашия коментар!
Моля въведете вашето име тук