НАД 250 ДКА ПШЕНИЦА ИЗГОРЯ ПРЕЗ УИКЕНДА

контакти

Над 250 дка житни блокове са изгорели през уикенда в областта. Най-ощетен е собственик от димитровградския кв. „Черноконево“. Пет минути преди полунощ на 23 юни пламнала пшеницата му. Три автомобила на пожарната се включили в гасенето. 200 дка от стоката била безвъзвратно загубена в огъня. Спасени са 200 дка от нивата. Причината за запалването е в процес на установяване, съобщава в бюлетина си областното управление „Пожарна безопасност и защита на населението“.

Ден преди това две пожарни гасили житен блок до язовир „Сивата вода“ край Хасково. Унищожени са 50 дка жито, като причината е небрежност при палене на огън. Спасени – два пъти по толкова декара. 4 дка от общо 11 загубил в пожар човек от Здравец. И в този случай ставало дума за  грешка при палене на огън.

В бюлетина се съобщава още за пожари в пасище в свиленградското село Левка, стърнище по пътя за Генералово и поредица запалени сухи треви. 

Снимка от novini.bg Полезна ли ви беше тази статия?

Благодарни ще сме, ако подкрепите, според възможностите си електронен вестник izvestnik.info. Вашата помощ ще позволи на изданието да остане все така независимо, обективно, честно и почтено към читателите си.

ПОДКРЕПЕТЕ НИ

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Моля, въведете вашия коментар!
Моля въведете вашето име тук