Над 21 тона фалшив прах за пране задържаха на Капитан Андреево

контакти

21 528 кг „марков“ прах за пране задържаха служителите на митнически пункт Капитан Андреево, при проверка на влизащ в страната товарен автомобил, съобщават от Агенция Митници.

Влекач с полуремарке с хърватски регистрационен номер, на път от Турция за Австрия, пристига на 1 февруари. Водачът – хърватски гражданин, представя пред митничарите документи за превозваната стока – перилни препарати.

Превозното средство е селектирано за щателна митническа проверка, при която в товарното помещение се установяват 23 палета с 10 764 опаковки по 2 кг – общо 21 528 кг прах за пране. Всички опаковки са с логото на известна търговска марка.

В изпълнение на Европейския регламент 608/2013, относно защита на интелектуалната собственост, перилните препарати са задържани. За случая е уведомен притежателят на търговската марка, който потвърдил, че стоката е фалшива.

Снимка: архивПолезна ли ви беше тази статия?

Благодарни ще сме, ако подкрепите, според възможностите си електронен вестник izvestnik.info. Вашата помощ ще позволи на изданието да остане все така независимо, обективно, честно и почтено към читателите си.

ПОДКРЕПЕТЕ НИ

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Моля, въведете вашия коментар!
Моля въведете вашето име тук