Над 114 000 контрабандни лекарства откриха в камион

контакти

Над 114 000 лекарствени продукти – таблетки, капсули, сашета и разтвори, откриха служители на митнически пункт Капитан Андреево при проверка на товарен автомобил, влизащ в страната от Турция, съобщават от Агенция Митници.

На пункта на 29 юни пристига товарен автомобил с чужда регистрация, с водач косовски гражданин. Той представя пред митническите служители редовни документи за превозваната групажна стока от Турция през България за Косово.

При проверката са открити недекларирани 12 кашона, пълни с медикаменти с различно предназначение, част от които за диабет, хипертония, епилепсия, подагра, както и анаболни стероиди. Открити са общо 85 650 таблетки, 17 430 капсули, 4292 сашета и 6810 мл. разтвори.

Контрабандните медикаменти са задържани. На шофьора на товарния автомобил е съставен акт за административно нарушение по Закона за митниците, за опит да бъдат пренесени през държавната граница стоки без знанието и разрешението на митническите органи.Полезна ли ви беше тази статия?

Благодарни ще сме, ако подкрепите, според възможностите си електронен вестник izvestnik.info. Вашата помощ ще позволи на изданието да остане все така независимо, обективно, честно и почтено към читателите си.

ПОДКРЕПЕТЕ НИ

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Моля, въведете вашия коментар!
Моля въведете вашето име тук