Над 1000 известия получил гражданин при теста на BG-ALERT

контакти

За проблем с тестването на BG-ALERT сигнализира гражданин. От 12 часа Емил Николов започнал да получава известия от автоматизираната система, като броят им достигнал над 1000. Вследствие на това телефонът му блокирал.

Мъжът разказва пред bTV, че не успял да се свърже с никого, за да спре изпращането на съобщенията. Не успял да се свърже и с мобилния си оператор.

Това е поредна грешка със системата за ранно предупреждение и оповестяване. Ако обаче при първия известен случай, когато мнозина получили съобщения, след грешно натиснат бутон, сега вече съмненията са за проблем вероятно с платформата.

Официален тест на BG-ALERT започна на 7 ноември, поетапно във всички области. За Хасково и още четири области ще е на 23 ноември… На 29 ноември е предвиден национален тест в цялата страна.

В часовия диапазон от 12:00 до 12:30 се излъчва съобщение, съдържащо текст на български и английски език, разпространявано чрез мрежите на мобилните оператори до устройства, поддържащи технологията Cell Broadcast. Получаването на съобщението на мобилното устройство се очаква да бъде еднократно и съпроводено от специфичен звук и вибрация, дори при активиран тих (безшумен) режим.Полезна ли ви беше тази статия?

Благодарни ще сме, ако подкрепите, според възможностите си електронен вестник izvestnik.info. Вашата помощ ще позволи на изданието да остане все така независимо, обективно, честно и почтено към читателите си.

ПОДКРЕПЕТЕ НИ

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Моля, въведете вашия коментар!
Моля въведете вашето име тук