НАД 10% ГЛАСУВАЛИ КЪМ 10 ЧАСА В ДИМИТРОВГРАД И ОБЩИНАТА

Над 10% са гражданите в Димитровград и населените места, упражнили правото си на вот към 10 часа в изборния ден, сочат данните. Засечка е направена между 9,00 и 9,30 часа. Тя сочи активност 7,6 на сто, обясни секретарят на общината Венета Стоименова.

Пред вид темпа на гласуване в по-късните часове, който расте, към 10 часа процентът със сигурност е надхвърлил 10. Към момента вероятно е надвишил и 12.

Сигнали за нарушения в общината не са постъпвали. Няма проблеми с техниката, процесът протича нормално, коментира Стоименова. В сайта на Районната избирателна комисия /РИК/ – Хасково, също няма съобщения за постъпили от сигнали. Стана ясно обаче, че оттам са реагирали на един сигнал за нарушение.  Той е в едната секционна комисия в село Крепост, където се оказало,  двама членове са в роднинска връзка – майка и дъщеря. Оставени са сами да решат коя от тях ще напусне, уточнява председателят на РИК. Актуална информация оттам ще дадат в 12 часа. Другите часове за брифинги на РИК са 15 и 20 часа – след края на изборния ден.Полезна ли ви беше тази статия?

Благодарни ще сме, ако подкрепите, според възможностите си електронен вестник izvestnik.info. Вашата помощ ще позволи на изданието да остане все така независимо, обективно, честно и почтено към читателите си.

ПОДКРЕПЕТЕ НИ

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Моля, въведете вашия коментар!
Моля въведете вашето име тук