НАД ЛИНИИТЕ: ПЪРВИЯТ ПЕШЕХОДЕН МОСТ ГОТОВ ДО 15 МАРТ. ВТОРИЯТ – ДО 15 АПРИЛ

контакти

Първият пешеходен мост – т. нар. пасарелка, ще бъде готов до 15 март. Той се намира в района на старата автогара, в началото на Неделен пазар в Димитровград. В момента там се довършва изливането на бетона. Вторият пешеходен мост трябва да бъде готов до 15 април, информира кметът Иво Димов. Той ще се намира в района на хипермаркет „Лидл“.

Информацията градоначалникът съобщи, след въпрос на общинския съветник от БСП Виолета Желева на днешното заседание на ОбС. Хората имат голям проблем, защото им се налага много да обкалят. Бе обещано, че достъпът на пешеходци ще прекъсне, след монтирането на пасарелката,  каза Желева. Тя вероятно имаше предвид, че са махнати стълбите, които осигуряваха достъп между булевардите „Трети март“ и „Димитър Благоев“.

Не сте разбрала правилно. Аз казах, че пасарелката трябва да бъде готова, след като бъде бутнат жп надлеза, уточни Иво Димов. Въпрек думите му, преди време бе обяснено, че стълбите при Водната кула ще се махат, след събарянето на надлеза. След това обаче се уточни, че премахването се налага заради хубавото време и гонене на сроковете.

След изливане на бетона на пасарелката до пазара, предстои да се монтира и металната конструкция, която ще прави възмжен прехода на пешеходци над линиите. Ще има също така асансьор за трудноподвижни хора и майки с колички. Той обаче ще бъде поставен по-напред в бъдещето. Забавянето идва, защото изисква време поръчването на съоръжението.   

boreti3-wide

 Полезна ли ви беше тази статия?

Благодарни ще сме, ако подкрепите, според възможностите си електронен вестник izvestnik.info. Вашата помощ ще позволи на изданието да остане все така независимо, обективно, честно и почтено към читателите си.

ПОДКРЕПЕТЕ НИ

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Моля, въведете вашия коментар!
Моля въведете вашето име тук