НАДЛЕЗЪТ ГОТОВ ДО КРАЯ НА ГОДИНАТА? ХА, ДАНО, АМА, НАДАЛИ

контакти

[quote]ЗАВИСИМИ СМЕ ОТ КЛИМАТИЧНИТЕ УСЛОВИЯ, КАЗАХА СТРОИТЕЛИ НА ТРАНСПОРТНИЯ МИНИСТЪР[/quote]

Не знам дали ще е целесъобразно да пускате частично Кръговото в Димитровград, при положение, че останалата част ще бъде строителен обект. Ако имате възможност, ангажирайте повече ресурс през декември и пуснете едното платно, защото градът е разделен на две. Това каза в Димитровград министърът на транспорта, информационните технологии и съобщенията Ивайло Московски. Той бе тук да инспектира строителните дейности по жп линията Димитровград-Свиленград.

Не го ли пуснем платното, влизаме в ситуация, в която по-рано от март няма да може да се работи. Затова още от началото настоявах преди януари да го пуснем, коментира кметът на Димитровград Иво Димов. Трябва да се обясни, че ремонтите се правят в името на хората и в техен интерес, допълни Московски.

Повече от 90% от строителните работи са завършени. Остават елементи като тротоари, хидроизолация, подготовка за асфалт. По-съществено ни затруднява завършването на насипните работи. Всички знаете какво бе времето в последните месеци. Това доведе до забавяне на работите. Няма как да свършим всичко до края на годината. Обсъдихме варианта да се преминава частично през съоръжението към гарата, но сме зависими от климатичните условия. Пет дни след събота прогнозират валежи. При такава обстановка земни работи не можем да извършваме, коментираха строителите непосредствено под Водната кула. В думите им не прозвуча категоричност дали ще се отвори част от кръговото до края на годината.Полезна ли ви беше тази статия?

Благодарни ще сме, ако подкрепите, според възможностите си електронен вестник izvestnik.info. Вашата помощ ще позволи на изданието да остане все така независимо, обективно, честно и почтено към читателите си.

ПОДКРЕПЕТЕ НИ

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Моля, въведете вашия коментар!
Моля въведете вашето име тук