Нагласи: И Реформаторите влизат в парламента, показва изследване

И Реформаторите ще влязат в следващото Народно събрание, показва изследване на „Галъп интернешънъл“, за електоралните нагласи в първата половина на кампанията. „Реформаторски блок – Глас народен“ в бюлетината ще предпочетат 4,3% от избирателите.

От днешна гледна точка, Реформаторите са с потенциал да прескочат 4-те процента, за да намерят място сред формациите в 44-я Парламент. Засега, те са около бариерата, което налага усилена кампания, акцентират от „Галъп интернешънъл“.

По данни на агенцията, сред твърдо решилите да гласуват за политическа сила или кандидат, 30,2% казват, че ще подкрепят БСП, за ГЕРБ биха гласували – 28,3%, за Обединените патриоти – 11,9%, за ДПС – 8,2%, за партията на Веселин Марешки ВОЛЯ – 7,4%. Това означава, че към момента формулата на влизащите в парламента е 5+1, имайки предвид прогнозираните за „Реформаторски блок – Глас народен“ – 4,3% от гласовете.

Данните са регистрирани по метода лице в лице сред 1003 души от 27 февруари до 5 март. Изследването е независимо от външно финансиране. Данните показват моментното състояние и декларативните нагласи. Затова и няма как да са прогноза за изборния резултат. Максималната грешка при 50%-овите дялове е ± 3%. Повече – вижте тук.Полезна ли ви беше тази статия?

Благодарни ще сме, ако подкрепите, според възможностите си електронен вестник izvestnik.info. Вашата помощ ще позволи на изданието да остане все така независимо, обективно, честно и почтено към читателите си.

ПОДКРЕПЕТЕ НИ

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Моля, въведете вашия коментар!
Моля въведете вашето име тук