Навалица за календара на Димитровград от септември до септември

При голям интерес премина представянето на новия календар на Община Димитровград 2022/2023. Спази се традицията след презентирането му присъстващите да могат да си вземат от него. Те бяха още повече от предходни години и образуваха дълга опашка, за да го получат.

Различното при календара на Димитровград е, че е от септември до септември, съвпадайки с празника на града, който на 2 септември тази година чества 75-годишнина.

Календарът бе представен в лятната градина на Градска библиотека „Пеньо Пенев“ от художника  Стефан Чурчулиев и директорa на Историческия музей Антоанета Станчева, поздравителни думи отправи кметът на Димитровград Иво Димов.

Новото издание е 15-о поред. То включва картини на патрона на димитровградската художествена галерия Петко Чурчулиев, който тази година посмъртно е удостоен с отличието „Почетен гражданин на община Димитровград”.Полезна ли ви беше тази статия?

Благодарни ще сме, ако подкрепите, според възможностите си електронен вестник izvestnik.info. Вашата помощ ще позволи на изданието да остане все така независимо, обективно, честно и почтено към читателите си.

ПОДКРЕПЕТЕ НИ

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Моля, въведете вашия коментар!
Моля въведете вашето име тук