Наблюдаваме розова луна

Всяка година през април в небето се появява априлската розова луна. Тази година това ще стане в нощта на 11 април – вторият ден от Страстната седмица, информира vesti.bg. След тази нощ растенията и животните се будят за нов живот след дългата зима.

По традиция, в индианската култура кръщавали пълните луни в зависимост от сезона, в който се появяват. Пълнолунието се казва така не заради цвета на луната. Наречено е на цветето флокс. Това е едно от първите цветя, които разцъфват през ранна пролет. Неговите цветове са розови.

Розовата луна се среща и с други имена като „Луната яйце“ (The Egg Moon) и „Луната риба“ (The Fish Moon), пише сайтът „Спейс“.

Пълнолунието отбелязва началото на различни религиозни празници по света – Пасха при евреите, Великден в Източноправославната църква и индуския фестивал Хануман.

В арабската култура нощта на розовата пълна луна се нарича „бадр“, което означава „пълен“.Полезна ли ви беше тази статия?

Благодарни ще сме, ако подкрепите, според възможностите си електронен вестник izvestnik.info. Вашата помощ ще позволи на изданието да остане все така независимо, обективно, честно и почтено към читателите си.

ПОДКРЕПЕТЕ НИ

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Моля, въведете вашия коментар!
Моля въведете вашето име тук