МЮФТИЯТА БЕЗ КОМЕНТАР ПО СЛУЧАЯ „ДОГАН”, ПРАЩА В ДПС

Главно мюфтийство
контакти

Опитът за покушение срещу лидера на Движението за права и свободи Ахмед Доган предизвика буря от публикации и коментари в медиите. 25-годишният Октай Енимехмедов от Бургас насочи пистолет в челото на политика на конференция на Движението. Обществената активност се засили, особено, след като стана ясно, че на Енимехмедов ще бъдат повдигнати обвинения за хулиганство и закана, а не опит за убийство, както бе анонсирано в деня на събитието. Тръгна и подписка за съд на делегатите-биячи.

В опит да отразим и чисто човешка гледна точка към разтърсилия страната случай, свързахме се по телефона с районния мюфтия в Хасково – Басри Еминефенди. Идеята бе, като духовник, представител на хиляди мюсюлмани в региона, да сподели лично мнение по горещите събития.

Еминефенди категорично отказа среща с мотива, че няма да коментира политически въпроси. Не се съгласи и при уточнението, че за политика няма да говорим, търсим моралните измерения, бихме искали да представим гледната точка на духовно лице. Все пак, в региона той е представител на голяма общност… Въпреки това мюфтията, отказа да сподели каквото и да било, с препоръката да потърсим областния лидер на ДПС Мехмед Атаман. Което ние няма да коментираме сега. Читателят нека си направи коментара сам.Полезна ли ви беше тази статия?

Благодарни ще сме, ако подкрепите, според възможностите си електронен вестник izvestnik.info. Вашата помощ ще позволи на изданието да остане все така независимо, обективно, честно и почтено към читателите си.

ПОДКРЕПЕТЕ НИ

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Моля, въведете вашия коментар!
Моля въведете вашето име тук