МЪЛЧАНИЕТО ЗА ИНВЕСТИТОРА МЕЖДУ ХАСКОВО И ДИМИТРОВГРАД ПРОДЪЛЖАВА

Мълчанието за инвеститора, който ще изгражда производство между Хасково и Димитровград, продължава. На втора среща в Областна администрация изпълнителният директор на Българската агенция за инвестиции Стамен Янев само подхвърли вече ясната информация, че БАИ и Община Димитровград работят по мащабния проект.

Qnev-BelivanovЯнев отказа да дава повече подробности, позовавайки се на желанието на инвеститора за конфиденциалност. Повече подробности ще оповестим в началото на октомври, заяви изпълнителният директор. Това той каза на форум в зала „Марица“ в областния град, на тема: „Инвестициите в област Хасково – реалност и бъдеще“, воден от областния управител Добри Беливанов. След встъпителните слова се проведе люта дискусия, в която участници възроптаха, че подобни срещи са мъртви, защото освен да се говорят празни приказки, друго не се прави.

Чуваме от много време насам, че има таен инвеститор и нищо друго. Така не може, възропта строителният инженер от Димитровград Илия Запрянов. Той допълни още, че държавата трябва да подпомага потенциалните инвеститори от България, а не такива да идват само от чужбина, предимно от Турция и Гърция.diskusiq-invest

Българската държава не прави нищо друго, освен да събира данъци. Имате ли представа как се обезлюдяват селата в област Хасково? Натам трябва да обърнете погледи. Турция знае какво ще прави след 10 години. След този период България изобщо не знае къде ще е, коментира в дискусията Жени Делчева.

В началото Стамен Янев подчерта, че Агенцията е насреща, когато има добри идеи. Според него, регионът има голям потенциал да стане център за инвестиции, защото граничи с две държави. Между Хасково и Димитровград може да се образува икономическа зона. Този процес вече е стартирал и ние не може да не се съобразим. Където има търговия, има производство и инвестиции, заключи шефът на БАИ.Полезна ли ви беше тази статия?

Благодарни ще сме, ако подкрепите, според възможностите си електронен вестник izvestnik.info. Вашата помощ ще позволи на изданието да остане все така независимо, обективно, честно и почтено към читателите си.

ПОДКРЕПЕТЕ НИ

2 КОМЕНТАРИ

  1. Щом проекта е обвит в такава конфиденциалност,най-вероятно ще е някакво мръсно производство,което ще замърси града и околните села.Нещо като френския завод за авто части в Русе.И като знаем нашето РИОСВ колко е неподкупно…

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Моля, въведете вашия коментар!
Моля въведете вашето име тук