МС НЕ ЗНАЕ, МАЙ, КОГО ДА СЛОЖИ ЗА ОБЛАСТЕН НА ХАСКОВО

[quote]ПОЛОВИН ГОДИНА СЛЕД ИЗБОРИТЕ, ЕДИНСТВЕНО ТУК ОТ ЦЯЛА БЪЛГАРИЯ НЯМА ТИТУЛЯР[/quote]

Министерският съвет не знае, май, кого да сложи за титулярен областен управител на Хасково. Това личи от отговора на наше запитване до правителствения пресцентър. Въпросите бяха: Ще бъде ли назначен титулярен губернатор и в какъв срок? Какво стана с назначаването на Минко Ангелов, обявено още през юни? Тогава, малко повече от месец след парламентарните избори, БНР разпространи информация, че за управител на област Хасково е назначен заместник-кметът на общината Минко Ангелов. Впоследствие се изясни, че назначение няма. По-точно, не се изясни, защото никой не благоволи да каже какво се е случило след съобщението по Националното радио. Но пък беше назначен заместник, временно изпълняващ длъжността управител, в лицето на Кадир Исов. Вече официално.  Втори заместник през септември стана шефът на БСП Иван Станчев. Хасково ще има титуляр на поста до края на месеца, прогнозира при представянето му Исов. Това, както е известно, не бъде. Дали ще познае депутатката Смиляна Нитова, която на среща с журналисти през октомври заяви, че  областен управител Хасково ще има до края на годината, е под въпрос.

Правителството към момента няма забележки към работата на изпълняващия длъжността областен управител. Когато кабинетът бъде готов с предложението за титуляр, то ще бъде обявено публично, както е правено във всички останали случаи”, отговори на запитването ни Ралица Тоширова, от Правителствената информационна служба. Което потвърждава, че Министерският съвет все още няма вариант за решение в Хасково. Половин година след изборите областта е единствена в страната без титулярен управител.

От една страна, на принципа „и вълкът сит, и агнето цяло”, това удовлетворява ДПС – БСП, явяващи се съперници за поста. Социалистите са доволни /донякъде/, че спряганият за губернатор Мехмед Атаман продължава да е на режим изчакване, партньорите им, че техен човек, все пак, е № 1 в региона – вход към Европа.

Има обаче и друга страна, според кулоарна информация: Подписал съм вече една заповед (на Минко Ангелов – б. а.), втора няма да подписвам!, стопирал Пламен Орешарски, мераците за налагане на воля, различна от премиерската.

Снимка от viaranews.com

[box_info]Гръцки маслини и зехтин на едро от АНТЕК ГРУП: 0988/900 829. Вижте тук.[/box_info] 

 

 Полезна ли ви беше тази статия?

Благодарни ще сме, ако подкрепите, според възможностите си електронен вестник izvestnik.info. Вашата помощ ще позволи на изданието да остане все така независимо, обективно, честно и почтено към читателите си.

ПОДКРЕПЕТЕ НИ

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Моля, въведете вашия коментар!
Моля въведете вашето име тук