МРРБ: Активно се работи за справедлив преход във въглищните региони

контакти

Активно се работи по програмата за справедлив преход във въглищните региони. Вече стартира кандидатстването по процедура „Подкрепа за устойчиво енергийно обновяване на многофамилни жилищни сгради, включително справяне с енергийната бедност“ по Приоритет 4 „Справедлив преход“ на „Развитие на регионите“ 2021-2027 г. По мярката близо 200 млн. лв. ще бъдат инвестирани в енергийна ефективност на многофамилни жилищни сгради в населените места. Кандидатстването ще продължи до 19 септември тази година. Близо 1 млрд. лв. от програмата ще бъдат насочени до края на годината за подпомагане на справедливия преход във въглищните региони на България – областите Перник, Кюстендил, Стара Загора и още 10 общини, свързани с Маришкия басейн: Нова Загора, Ямбол, Симеоновград, Харманли, Тополовград, Димитровград, Хасково, Елхово, Сливен и Тунджа.

Информацията съобщават от Министерството на регионалното развитие и благоустройството. Тя е част от отчета на регионалния министър инж. Виолета Коритарова. В нея се посочва, че са започнати строителство и основен ремонт на близо 145 км магистрални участъци и главни републикански пътища. Казва се още, че е изпълнена задачата по провеждането на честни и прозрачни избори. Дават се подробности за строителните дейности и др. Отчета на министъра може да видите на страницата на МРРБ.Полезна ли ви беше тази статия?

Благодарни ще сме, ако подкрепите, според възможностите си електронен вестник izvestnik.info. Вашата помощ ще позволи на изданието да остане все така независимо, обективно, честно и почтено към читателите си.

ПОДКРЕПЕТЕ НИ

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Моля, въведете вашия коментар!
Моля въведете вашето име тук