МРЕЖА ЗА ВЗАИМОДЕЙСТВИЕ В СОЦИАЛНИТЕ УСЛУГИ

Социални услуги
контакти

Двудневен форум на професионалисти от социалните услуги ще се проведе на 18 април в зала „Гроссето“. Той ще премине под надслов: „Професионалното сътрудничество в областта на социалната работа“, съобщи Галина Пенева, главен експерт в дирекция „Хуманитарни дейности, международно сътрудничество и програми“.

Целта на инициативата е създаването на мрежа за взаимодействие. За осъществяването и ще бъдат реализирани срещи в различни градове на България, които прилагат добри практики в своята дейност и развиват модерни социални услуги, особено в деинституционализацията.

Домакин на първата работна среща ще бъде Димитровград. Ще присъстват представители на социални услуги от общините Козлодуй, Стралджа, Кирково, Силистра, Полски Тръмбеш, Твърдица, Ихтиман, Кърджали и Хасково. Инициатор е обучителната организация Бизнес Едюкейшън клуб – София.

Официалното откриване е насрочено за 18 април, от 16:30 часа в „Гроссето“. Следва кратко представяне на стратегията  за развитие на социалните услуги в общината. На следващия ден програмата продължава с презентации и работни посещения. Ще бъдат сформирани три групи, включващи „Център за обществена подкрепа“ /ЦОП/, „Център за настаняване от семеен тип“ /ЦНСТ/, „Дневен център за деца с увреждания“ /ДЦДУ/, „Дневен център за възрастни хора с увреждания“ /ДЦВХУ/, клуб на хората от третата възраст „Каменец“, „Социално-учебно професионален център“ /СУПЦ/, Защитено жилище, Социално предприятиеПолезна ли ви беше тази статия?

Благодарни ще сме, ако подкрепите, според възможностите си електронен вестник izvestnik.info. Вашата помощ ще позволи на изданието да остане все така независимо, обективно, честно и почтено към читателите си.

ПОДКРЕПЕТЕ НИ

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Моля, въведете вашия коментар!
Моля въведете вашето име тук