МОЩНИЯТ ПОРОЙ ОТНЕСЕ КОЛА В МЕРИЧЛЕРСКО ДЕРЕ

контакти

Мощният порой вчера отнесе кола в Меричлерско дере, на излизане от „Черноконево“. Хората успели да я напуснат навреме, което е предотвратило по-сериозни инциденти. Днес автомобилът ще бъде изтеглен от мястото. Това каза кметът Иво Димов, обобщавайки ситуацията, след наводнението в няколко села и квартали на Димитровград. Пет автомобила на пожарната и осем екипа са отводнявали до полунощ. Да помогнат дошли и специализирани коли от Хасково. Най-големи поражения, според градоначалника, има по ул. „Марица“ в „Мариино“. Там водата достигнала метър и половина по време на стихията. Тежко пострадали от водата и градушката са селскостопански посеви от слънчоглед, пшеница, зеленчукови градини в Ябълково, „Мариино“, „Вулкан“ и „Черноконево“. По последна информация са паднали 100 литра дъжд на кв. метър. Какви щети има, не може да се каже с точност. Има образувана комисия, която ги установява. До момента се знае, че има едно удавено магаре.

Общината обсъжда вариант да закупи спасителна лодка, тъй като не разполага с такава. Поради тази причина заклещените от стихията двама човека се наложило да чакат 3 часа, докато дойдат спасителите. Бе напомнен случай преди време, когато хора останаха на остров в река Марица. Ще бъде поискана помощ от Междуведомствената комисия към Министерския съвет за справяне с непредвидената ситуация. От държавата ще се поискат средства също за пътната настилка, на места почти изцяло отнесена. Екипи на ОП „Благоустрояване“ и „Нео Титан“ ще разчистват районите от тинята, наносите и падналите клони. Полезна ли ви беше тази статия?

Благодарни ще сме, ако подкрепите, според възможностите си електронен вестник izvestnik.info. Вашата помощ ще позволи на изданието да остане все така независимо, обективно, честно и почтено към читателите си.

ПОДКРЕПЕТЕ НИ

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Моля, въведете вашия коментар!
Моля въведете вашето име тук